4 °C Antwerpen, BE
zondag 12 maart 2023
4 °C Antwerpen, BE
zondag 12 maart 2023

Antwerp vandaag als eerste Belgische voetbalclub actief in Europa

DEURNE, BELGIUM - JUNE 27 : Janssen Vincent forward of Antwerp FC pictured during a press conference of Royal Antwerp FC on June 27, 2022 in Deurne, Belgium, 27/06/2022 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews

Voor Royal Antwerp FC start het Europees avontuur vanavond reeds in de UEFA Conference League. The Great Old neemt het om 19 uur op tegen het Kosovaarse FC Drita. Als we afgaan op vorig jaar zou dit wel eens een taaie tegenstander kunnen worden voor Antwerp. De Kosovaren zorgden voor een bijna-stunt tegen Feyenoord. De Rotterdammers gingen pas voorbij Drita in de toegevoegde tijd en haalden uiteindelijk de finale van de UEFA Conference League.

Kosovo is pas sinds 2016 aangesloten bij de UEFA. Daardoor heeft FC Drita nog niet veel Europese ervaring. Het wist nog nooit door te stoten van de voorrondes naar de poules van een Europees toernooi.

Antwerp rekent voor de goals o.a. op Nederlands International Vincent Janssen. Mogelijk maakt ook onze landgenoot Toby Alderweireld zijn opwachting. Coach Mark van Bommel wou op de persconferentie nog niet vooruitlopen op wie er zal spelen.

De verkoop voor Antwerp-Drita is afgesloten, maar de club laat wél weten dat de wedstrijd vanavond om 19 uur live te zien zal zijn op de YouTube-pagina van Royal Antwerp FC.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7