9 °C Antwerpen, BE
zaterdag 20 april 2024

Beerschot klopt OH Leuven

Op papier was Beerschot zonder twijfel favoriet voor de wedstrijd tegen OH Leuven, toch kwamen ze aan Het Kiel al na 16 minuten op achterstand nadat Xavier Mercier een vrije trap verzilverde. Lang duurde het antwoord van Beerschot echter niet. Op tien minuten tijd werd de achterstand in een voorsprong omgebogen dankzij doelpunten van Tarik Tissoudali en Musashi Suzuki. Ook in de tweede helft lukt het Beerschot om op kort tijd twee keer te scoren, de doelpunten van Ryan Sanusi en Raphael Holzhauser vielen met amper 3 minuten verschil. Na een elleboog in het gezicht van Frédéric Frans krijgt Leuven een penalty, maar die gaat niet binnen. OHL krijgt van de scheidsrechter echter een herkansing, ongelooflijk maar waar. Thomas Henry trapt de bal binnen, het is 4-2.