10 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 december 2022
10 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 december 2022

Club Brugge ontslaat Carl Hoefkens

PhotoNews

Deze morgen besloot Club Brugge om de samenwerking met Carl Hoefkens stop te zetten. Hoefkens werd eind mei aangesteld als hoofdtrainer bij de landskampioen. De 43-jarige Hoefkens was eerder assistent-trainer bij de U18 en de U21 van Club en Talent Coach. Hij fungeerde de afgelopen 3 seizoenen als assistent bij de A-kern.

In de Champions League ging het Club Brugge voor de wind en slaagde het erin om te overwinteren in diezelfde Champions League door als tweede te eindigen. Helaas liep het in de Jupiler Pro League en de Croky Cup heel wat minder. Vorige week kreeg Hoefkens nog respijt na de pijnlijke uitschakeling tegen STVV (1-4). De 1-1 van afgelopen maandag tegen OH Leuven gaf hem de doodsteek.

CEO Vincent Mannaert op clubbrugge.be: “Carl is een Clubman puur sang. Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT en als assistent werden enorm gewaardeerd. Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat. Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat. We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7