7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 december 2022
7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 december 2022

Contract Daley Blind bij Ajax is ontbonden. Kiest hij voor Antwerp?

GIBRALTAR, GIBRALTAR - MARCH 30: Daley Blind of the Netherlands during the FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier match between Gibraltar and Netherlands at Victoria Stadium on March 30, 2021 in Gibraltar, Gibraltar (Photo by Pablo Morano/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Ajax heeft vandaag in onderling overleg het contract van aanvoerder Daley Blind ontbonden. De 32-jarige Blind speelde er in totaal 333 officiële wedstrijden waarin hij 13 doelpunten scoorde volgens de clubsite van Ajax. De laatste weken voor het WK belandde Blind bij Ajax meer op de bank dan hij lief was. Bij Oranje was hij wel steeds basisspeler bij het pas afgelopen WK in Qatar.

Algemeen directeur Edwin van der Sar op Ajax.nl: “We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters.”

Er is wel wat interesse om Daley Blind transfervrij over te nemen. Het is al langer geweten dat Antwerp interesse toont in de polyvalente verdediger, met dank aan technisch directeur Marc Overmars. Nu zou er volgens Gazet van Antwerpen ook enorme belangstelling van Real Sociedad zijn. Zij staan verrassend derde in de Primera Division en zijn bovendien nog actief in de Europa League. De Spanjaarden zouden voorlopig financieel verder willen gaan dan de Great Old.

Dat er interesse is voor Daley Blind is logisch, want hij kan een flink palmares voorleggen. In totaal werd hij 7 keer kampioen bij Ajax, won hij 2 maal de Nederlandse beker, werd hij er voetballer van het jaar in 2014, won hij de Engelse beker in 2016 met Manchester United én won hij in 2017 de Europa League met datzelfde Manchester United. Tot op heden kwam hij 99 keer in actie voor Nederland en scoorde hij 3 doelpunten voor Oranje.

Het wordt afwachten voor wie Daley Blind uiteindelijk zal kiezen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7