23 °C Antwerpen, BE
zondag 17 juli 2022
23 °C Antwerpen, BE
zondag 17 juli 2022

Dikke pech voor Wout van Aert

Kan Wout zijn mannetje staan?

Foto: Photo News

Het zit erop voor Primoz Roglic, de Sloveen komt zondag niet meer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Na 14 ritten afzien heeft Roglic er genoeg van.

Primoz Roglic kwam tijdens de beruchte kasseienrit zwaar ten val en liep daarbij verschillende kwetsuren op. Elke rit was het sleuren om aan de eindmeet te geraken, ook al zette Roglic al bij al mooie prestaties neer. Maar het is op.

Roglic heeft zijn best gedaan om het geel van Jonas Vingegaard en het groen van Wout van Aert te verdedigen, maar de mannen zullen het met een helper minder moeten doen.

De kans is echter klein dat Wout van Aert in Parijs het groen niet meer zal dragen, hij heeft een ruime voorsprong op zijn concurrenten. Wout van Aert heeft ondertussen 333 punten, Tadej Pogacar staat tweede met ‘amper’ 164 punten. Fabio Jakobsen staat derde met 155 punten.

Of Jumbo-Visma het geel zal kunnen behouden, dat is wat anders. Tadej Pogacar aast op het geel en staat op amper 2 minuten en 22 seconden van de gele trui.
Toch zullen ze bij Jumbo-Visma alles doen om met zowel geel als groen op het podium te staan. Maar het is nog een lang parcours richting Parijs.

Sport 24/7