11 °C Antwerpen, BE
zondag 12 maart 2023
11 °C Antwerpen, BE
zondag 12 maart 2023

Een unicum voor het Belgisch voetbal: Vier clubs overleven Europese poules

Yari Verschaeren
Foto: Photo News

Het seizoen 2022-2023 mogen we een absoluut topjaar noemen voor het Belgisch clubvoetbal. Na Club Brugge en het verrassende Union plaatsten ook KAA Gent en Anderlecht zich vanavond.

Nooit eerder overleefden er vier Belgische clubs de Europese poules. De Buffalo’s van KAA Gent speelden een referentiematch na een moeilijke campagne door rechtstreekse concurrent Molde met 4-0 te verslaan. Anderlecht flirtte tegen Silkeborg alsnog met de uitschakeling ondanks een 0-1 voorsprong tegen tien spelers. De Brusselaars zakten in de tweede helft helemaal weg en moesten meermaals een beroep doen op een beresterke doelman Van Crombrugge. Eind goed al goed voor onze clubs na een al bij al sterke campagne.

Enige nuance is hierbij nodig. Het is niet zoals we gisterenavond meldden dat voor het eerst vier Belgische clubs overwinteren in Europa, want die gebeurde reeds in het seizoen 1989-1990 met Anderlecht, Antwerp, Club Luik en KV Mechelen, liet Jarno Bertho weten op Twitter. Het is dus wel de eerste keer dat vier Belgische clubs de poules overleven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7