10 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023
10 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023

“EQ van Wout van Aert is hoger dan dat van Remco”

“Hij praat altijd met de glimlach. Dat is sympathieker en de boodschap komt net zo goed aan.”

Foto: Photo News

Als je de beste bent in je sport, is het eenzaam aan de top. Als je met twee dingt naar de eerste plaats en voor dezelfde ploeg rijdt, wordt het moeilijk. Dat speelt momenteel tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel. Insiders en sportjournalisten vertellen meer over de situatie in Dag Allemaal.

Sportjournalist Hans Vandeweghe, die voor De Morgen schrijft, laat zijn licht schijnen over de twee goudhaantjes. “Remco zegt steeds zijn gedacht. Wout doet dat ook, maar wikt zijn woorden iets beter.”

Hoe dat komt, ligt volgens Vandeweghe aan het EQ van beiden. “Wout heeft een hoger EQ dan dat van Remco. Je weet wat er in zijn hoofd omgaat, maar hij praat altijd met de glimlach. Dat is sympathieker en de boodschap komt net zo goed aan. Maar daarom moeten we van Remco nu ook geen slechte gast maken.”

Hans heeft er een theorie over. “Bij Remco heeft altijd alles rond hem gedraaid. Bij zijn thuis, bij de ploeg, overal. Zoiets is niet evident voor een jonge gast. Als hij binnenkort weer iedereen uit het wiel rijdt, zal hij er niet minder respect voor krijgen. Ook van Wout. Hij zal hem dan aan de finish gewoon feliciteren”, aldus Vandeweghe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7