19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 7 juni 2022
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 7 juni 2022

Ex-aanvoerder moet STVV verlaten

Foto: Photo News

STVV startte vandaag de voorbereiding op het voetbalseizoen 2022-2023. In dat nieuwe seizoen is er geen plaats meer voor Steve De Ridder. De Ridder, die nog 1 jaar onder contract ligt was niet meer welkom op die eerste training. “De coachingstaf geeft er de voorkeur aan te trainen met spelers die volgend seizoen deel zullen uitmaken van de selectie. Daarom zijn we samen met Steve De Ridder en zijn manager op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor de 35-jarige Gentenaar. We zijn Steve erg dankbaar dat hij zowel op als naast het veld geweldig is geweest voor geel-blauw en we hopen zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor hem om zijn schitterende carrière verder te zetten.”, liet de club in een officieel bericht weten.

Na bijna 3 jaar neemt de club eveneens afscheid van Nelson Balongo, Wim Vanmarsenille en Ko Matsubara waarvan de contracten zijn afgelopen. Rocco Reitz, Junior Pius, João Klauss, Alessandro Russo, Dimitri Lavalée en Taichi Hara, de huurlingen van dit seizoen, keren terug naar hun thuisclub. Via stvv.com bedankt de club hen om deel uit te maken van de STVV-familie.

Wat de uitgeleende spelers betreft, maakt Jonathan Buatu zijn uitleenbeurt in Turkije af. Oleksandr Filippov blijft tot december in Letland. Jhonny Lucas is nog in Brazilië voor het komende seizoen, terwijl Tatsuya Ito net zijn uitleenperiode in Duitsland met een jaar heeft verlengd.

Alle andere spelers waren vandaag present voor de medische tests en de eerste training. Mory Konaté (Guinee) en Daniel Schmidt (Japan) zijn nog steeds bij hun nationale teams, terwijl Kenny Steppe nog aan het revalideren is. Enkele jongeren van de B-ploeg voegen zich ook bij de ploeg voor de voorbereiding.

Eerder op de dag raakte ook al bekend dat assistent-coach Dennis Schmitt en keeperstrainer De Braekeleer vertrekken bij STVV. Die eerste ging in de clinch met de supporters na de thuiswedstrijd tegen Charleroi en werd door de eigen club enkele wedstrijden geschorst. Schmitt zal de U19 van Paderborn trainen, terwijl De Braekeleer de Belgische nationale ploeg U19, waar hij ook keeperstrainer is, moeilijk kon combineren met zijn job bij STVV. De vervangers voor dit tweetal zijn ondertussen aangesteld, maar worden later nog gecommuniceerd.

Sport 24/7