2 °C Antwerpen, BE
woensdag 26 januari 2022
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 26 januari 2022

Kasseien klaar om Wout Van Aert te verwelkomen

Foto: Peter De Smedt

Het is ondertussen 902 dagen geleden dat Parijs-Roubaix nog eens werd gereden en nog véél langer geleden dat de renners nog eens door de modder en regen moeten rijden. Dat gaat vandaag wél gebeuren.

Heb jij de rit voor de vrouwen zaterdag een beetje gevolgd, dan weet jij wat wij bedoelen. Wout Van Aert heeft een week de tijd gehad om de kater van het WK Wielrennen door te spoelen en dat hoopt hij vandaag met een overwinning in Parijs-Roubaix te kunnen doen. Maar er zijn nog gieren die op die overwinning azen. Parijs-Roubaix, dat zijn de kasseien, dat is de hel. Met een modderlaagje op die kasseien belooft het een bijzonder zware en ook gevaarlijke rit te worden. Elke kasseikop betekent een kans om uit te schuiven en te vallen. Of om lek te rijden, iets wat we niemand toewensen.

Wout Van Aert hoopt zondagnamiddag de bloemen te kunnen pakken, bloemen voor de overleden Michael Goolaerts. Want laten we niet vergeten dat die man 3,5 jaar geleden tijdens diezelfde wedstrijd het leven liet. Het moet voor Van Aert een extra motivatie zijn om zich helemaal te smijten.

Zonder tegenslag zal de renner uit Herentals als eerste de piste in Roubaix opdraaien. De honger naar deze overwinning is bijzonder groot. Een grotere opsteker zou er voor Van Aert niet zijn. Ondanks het succes eerder dit jaar, zijn er die ritten waar hij niet het bovenste schavotje stond en die resultaten wil hij liefst zo snel mogelijk verbeteren.

Sport 24/7