20 °C Antwerpen, BE
zondag 17 april 2022
20 °C Antwerpen, BE
zondag 17 april 2022

‘Knecht’ Wout van Aert tweede in Parijs-Roubaix

Wat een topprestatie!

Foto: Photo News

Wat een topprestatie van Wout van Aert zondag in Parijs-Roubaix. Samen met onder andere Mathieu van der Poel was de renner uit Herentals lange tijd op achtervolgen aangewezen, maar van Aert slaagde er toch weer maar in om vooraan in de wedstrijd te belanden. Het zag er lange tijd goed uit, maar wat tegenslagen zorgde ervoor dat Wout van Aert niet als eerste over de eindstreep kwam. Die eer was weggelegd door Dylan van Baarle, de Nederlander die vorig jaar buiten tijd op de piste in Roubaix arriveerde.

Maar het tij kan keren, deze keer kwam van Baarle ook als enige op de piste terecht, maar deze keer als eerste renner. Even later won van Aert de sprint voor de tweede plaats. Wout van Aert toonde op de piste nog maar eens zijn vechtlust. Enkele dagen geleden had zijn team Jumbo-Visma aangegeven dat van Aert als knecht aan Parijs-Roubaix zou deelnemen, maar daar was zondag weinig van te merken.

Zelfs mocht van Aert ‘slechts’ tiende geworden zijn, dan mocht hij nog tevreden zijn. Ruim een week geleden zat de renner met corona thuis. Niemand had erop gerekend dat hij vandaag zo’n sterke sportieve prestatie zou neerzetten, ook van Aert zelf niet.

Sport 24/7