19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 april 2022
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 april 2022

Kompany: “Ik had net zo goed met champagne kunnen staan zwaaien”

Spannende apotheose beslist bekerduel tussen Anderlecht en AA Gent.

Foto: PhotoNews

Er stond veel op het spel voor Anderlecht in de bekerfinale van de Croky Cup tegen AA Gent. Beide ploegen legden tot dusver een feilloos parcours af en waren gebrand om de titel in de wacht te slepen. Voor Anderlecht des te meer. Hun prijzenkast is immers al vijf jaar niet bijgevuld en dat bracht duidelijk wat spanning met zich mee.

Met instructies van coaches Kompany en Vanhaezebrouck gingen beide ploegen de allesbeslissende confrontatie aan. De wedstrijd zelf kwam eerder traag op gang en het wedstrijdritme lag laag. Zowel AA Gent als Anderlecht speelden een behouden match. Ze speelden zelden offensief en namen verdedigend weinig risico’s. Met een score van 0-0 na 90 minuten reguliere speeltijd werden er verlengingen gespeeld, maar ook daar kon geen van beide ploegen trefzeker zijn. Het eindresultaat was nog steeds een brilscore, waarna er penalty’s volgden. Daarin was de Gentse keeper Roef – ex-Anderlecht nota bene – de sterkhouder. Met 2 belangrijke saves zorgde hij voor de start van het Gentse volksfeest, dat ongetwijfeld tot in de vroege uurtjes doorging.

Kompany en co reageerden begrijpelijk ontgoocheld. “Er is niets harder dan een finale te verliezen op penalty’s. We speelden niet de beste wedstrijd. Maar een bekerfinale is steeds een loterij, ik had nu net zo goed met champagne kunnen staan zwaaien” aldus een zichtbaar teleurgestelde Kompany. in het Nieuwsblad. Anderlecht-eigenaar Marc Coucke was wat korter van repliek en hield het bij “geen goeie match”.

Sport 24/7