7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

KV Kortrijk verliest derby tegen Zulte-Waregem

KV Kortrijk verloor vanavond met 1-2 in de derby tegen Zulte-Waregem. De thuisploeg kwam 1-0 voor via Palaversa. Lang kon Kortrijk niet van zijn voorsprong genieten, want enkele minuten later trapte Bruno de gelijkmaker via de strafschopstip tegen de netten. In de tweede helft bracht Chory een beter voetballend Zulte-Waregem op voorsprong.

Voor KV Kortrijk is het de vierde thuisnederlaag op een rij. Vorige week wonnen ze nog met 0-2 op Anderlecht.

In het interview voor de wedstrijd gaf Essevee-trainer Dury aan dat beide clubs deze wedstrijd nodig hebben en dat ze liever tegen Kortrijk spelen dan pakweg tegen Sint-Truiden of Eupen.

Opvallend feit was dat er op de eretribune van het Guldensporenstadion meer mensen leken te zitten dan toegelaten, volgens verslaggever Dieter Landuyt van Eleven Sports.