9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 april 2023
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 april 2023

Lekke band verpest wedstrijd Wout van Aert in zijn Herentals

Nu had hij eens pech…

Foto: DPG Media

Het was dinsdag alweer een spannende strijd tussen Mathieu Van der Poel en Wout van Aert in de X2O Badkamers Trofee in Herentals. Niet één inwoner die de stad niet als ‘Hertals’ uitspreekt, dat sappige Kempens taaltje toch.

Wout van Aert moest in vogelvlucht maar een kilometer of 3 rijden voor hij op het parcours kwam, daar maalde hij de kilometers één voor één af met als doel voor de derde keer de wedstrijd te winnen. Helaas, een lekke band in de laatste ronde besliste daar anders over. De weg lag vrij voor Nederlander Mathieu Van der Poel die liever op een meer sportieve manier de strijd om de eerste plaats was aangegaan. Maar laten we eerlijk zijn, Van der Poel heeft recent ook technische problemen ondervonden waardoor van Aert van de situatie kon profiteren.

Ondanks de tweede plaats was Wout van Aert blij, blij dat hij voor eigen publiek heeft mogen crossen. De eerste twee edities gingen zonder publiek door omwille van corona, deze keer wou iedereen van Aert live door het zand zien klieven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7