8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 20 april 2024

Lukaku helpt Rode Duivels aan overwinning in 100ste cap

De Rode Duivels hebben zondagavond gedaan wat er van hen verwacht werd: winnen.

België voetbalde voor het eerst in lange tijd thuis mét publiek en dat zorgde voor een onvergetelijke sfeer in het Koning Boudewijnstadion. Al na 8 minuten mocht Romelu Lukaku zijn 100ste interland vieren met een doelpunt. Tsjechië liet zich echter niet doen en verweerde zich tegen een tweede tegendoelpunt. De 2-0 had vroeger kunnen vallen, pas in de 41ste minuut slaagde Eden Hazard erin om de bal tussen de paal te krijgen.

In de tweede helft slaagde invaller Alexis Saelemaekers erin om het derde doelpunt in deze belangrijke wedstrijd te maken. Leuk detail: Saelemaekers stond tien amper 8 minuten op het veld.

De Rode Duivels hebben nu 13 punten uit 5 wedstrijden en staan 6 punten voor op Tsjechië dat tweede staat. Wales heeft 6 punten maar heeft nog maar 3 wedstrijden gespeeld.