4 °C Antwerpen, BE
zondag 1 mei 2022
4 °C Antwerpen, BE
zondag 1 mei 2022

Michel Wuyts: “Dat hebben ze bij van Aert nooit gedaan”

“Ik noem hem eerder zelfbewust dan arrogant”

Foto: Isopix

Wielercommentator en televisiegezicht Michel Wuyts laat zich in Dag Allemaal uit over de koers en twee van de topcoureurs van deze generatie, Remco Evenepoel en Wout van Aert. Hij reageert er op de beweringen dat Remco Evenepoel soms een arrogant kantje heeft.

Er wordt Evenepoel soms verweten dat hij zich eerder gedraagt als een voetballer dan als een wielrenner. “Ik denk niet dat Remco minder populair is dan vroeger”, zegt Michel daarover.

“Wat er nu gebeurt, is wellicht slechts een momentopname. De perceptie van het publiek is dat Wout van Aert op dit moment een grotere garantie op winst biedt”, aldus Wuyts.

Over de mogelijke arrogantie van Evenepoel, heeft hij ook een mening. “Ik noem hem eerder zelfbewust dan arrogant. In het heetst van de strijd kan hij al eens raar uit de hoek komen. Dat is normaal als je tijdens de koers voelt dat je niet goed in de klikkers zit en de winst je zal ontgaan”, zegt de commentator.

“Waar ik mij wel aan stoor, is dat men steevast over ‘Remco’ praat en niet over ‘Evenepoel’. De eer om alleen met de voornaam vermeld te worden, was vroeger enkel weggelegd voor de allergrootsten. Dat is Evenepoel – nog – niet. Het zou hem helpen als ze dat niet meer zouden doen. Zo werk je die zogenaamde arrogantie in de hand”, volgens Michel.

Sport 24/7