12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 29 augustus 2023
12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 29 augustus 2023

“Ook zonder Wout van Aert lukt het…”

“Ook zonder Wout van Aert lukt het…”

Foto: Photo News

Wout van Aert is een klasse apart, maar zelfs als Wout niet van de partij is, blijft de cross enorm populair in Vlaanderen…

Het veldrijden moet het momenteel doen zonder toppers als Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar ook klasbakken als Tom Pidcock zijn nog in geen velden te bespeuren. Toch blijft de cross overeind.

“10.000 toeschouwers in Maasmechelen, 10.700 op de Koppenberg en meer dan 400.000 kijkers voor hun tv”, schrijft Het Nieuwsblad. Ook zonder de toppers is de cross springlevend. Hoe komt dat?

 “Een lang weekend, met prachtig weer. Dat zorgt automatisch voor meer volk en meer beleving”, geeft Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, in Het Nieuwsblad toe dat er ietwat geluk bij komt kijken. Al is er méér aan de hand…

De Vlaming vindt het vooral leuk nu de cross opnieuw in onze contreien neergestreken is, en de afwezigheid van de absolute toppers maakt de wedstrijden zelfs wat spannender. En zonder corona kan je gewoon weer onbekommerd afzakken naar de cross. “Dat heeft zeker een positief effect op de belangstelling”, aldus Van Den Spiegel in Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7