19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 april 2022
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 19 april 2022

Parijs-Roubaixwinnaar Dylan Van Baarle: “Eigenlijk haat ik kasseien”

Nederlandse wielerrevelatie verpulvert recordtijd van Van Avermaet.

Foto: Photo News

Het was met open mond toekijken toen Dylan Van Baarle van Ineos Grenadiers zondag over de meet gescheurd kwam. De 29-jarige Nederlander gaf de rest van het peloton het nakijken na een zinderende soloversnelling op 20 kilometer van de finish. Hij won niet alleen zijn eerste Parijs-Roubaix, maar scherpte het vorige ritrecord van Greg Van Avermaet stevig aan. Hij fietste het traject aan een gemiddelde snelheid van 45,79 km/u, wat maar liefst 0,5 km/u sneller is dan zijn concullega’s.

“Ik had zondag al van in het begin het gevoel dat ik goed in de wedstrijd zat. Ik heb qua wattages misschien geen hoge piekwaardes, maar weet wel wanneer te versnellen. Door dat tactisch te doen, kan ik mijn concurrenten al vroeg in de wedstrijd vermoeien en dat speelt in latere sleutelmomenten van de rit in mijn voordeel. Exact dat is zondag gebeurd. Aan het einde van de koers liggen mijn wattages nog steeds even hoog als bij de start en dat is mijn kracht”, vertelde Van Baarle aan Het Nieuwsblad.

De Nederlander liet zich ook nog ontvallen dat hij het eigenlijk niet aangenaam vindt om over kasseien te rijden. “Maar als je het uiteindelijk sneller kan dan de anderen, is dat natuurlijk wel leuk”.

Sport 24/7