23 °C Antwerpen, BE
woensdag 18 mei 2022
23 °C Antwerpen, BE
woensdag 18 mei 2022

Performance Manager wielerploeg Jumbo-Visma: “De omstandigheden zijn perfect”

“Dat hebben we hier nog niet vaak meegemaakt”

Foto: DPG Media

In voorbereiding op de Dauphiné en de Tour heeft de ploeg van het Nederlandse Jumbo-Visma zich naar de heuvels van de Sierra Nevada begeven. Daar verblijven enkele van hun grote namen zoals Wout Van Aert en Primoz Roglic op 2.300 meter boven de zeespiegel voor een ideale hoogtetraining. In Het Laatste Nieuws lezen we er meer over.

De omstandigheden zijn ideaal: een stralende zon en geen druppel regen. Dat is er tamelijk zeldzaam in deze periode van het jaar. “Zelfs rond ons hotel lopen we rond in short en T-shirt. De perfecte omstandigheden, dat hebben we hier nog niet vaak meegemaakt”, klinkt het bij Mathieu Heijboer, de Performance Manager van Jumbo-Visma.

Alles verloopt momenteel op wieltjes en iedereen van de ploeg lijkt fit. Een schril contrast met vorig jaar, toen Wout Van Aert geveld in bed lag met een blindedarmontsteking en Jonas Vingegaard last had van zijn achillespees.

“Nu is iedereen fit. Ook de knie van Primoz Roglic is volledig in orde. Hij traint voluit zonder beperkingen”, geeft Heijboer mee.

De ploeg is in de Sierra Nevada neergestreken om een brede basis te kweken, met de Tour in het vooruitzicht.

Sport 24/7