9 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 oktober 2022
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 oktober 2022

Remco Evenepoel: “Ik hoop toch dat hij dat gaat doen”

Remco Evenepoel: “Ik hoop toch dat hij dat gaat doen”

Foto: Peter De Smedt

Het liep niet allemaal even vlot

Als je kleinzoon goed in iets is, dan hoop je uiteraard dat hij de beste van de wereld wordt. Dat hoopten ook Liliane en Eduard, de grootouders van Remco.

“We hadden altijd gehoopt dat Remco een mooie carrière zou maken, maar het komt nu allemaal wel heel snel. Toen hij wereldkampioen werd, waren wij allebei heel emotioneel. Ja, er zijn tranen gevloeid”, zucht grootmoeder Liliane in Dag Allemaal.

Remco kreeg de voorbije jaren veel lof, maar ook veel kritiek te verwerken en dat heeft Liliane en Eduard toch veel pijn gedaan.

“Er waren er die luid verkondigden dat hij nooit een grote ronde zou winnen. En dat hij arrogant is. Hij heeft natuurlijk enkele uitspraken gedaan die misschien niet gepast waren, maar als je jong bent, flap je er soms maar iets uit. Daar heeft Remco nu aan gewerkt, hij is veel rustiger geworden.”

Eduard zijn hoop en wens voor zijn kleinzoon is in ieder geval groot en hij hoopt dat ons land er eindelijk weer een echte ronderenner bijheeft. “Maar dan zal Patrick Lefevere toch andere renners moeten aantrekken. Ik zeg niet dat de ploeg die in Spanje reed te zwak was, maar op sommige momenten zat Remco toch te vroeg alleen in de finale van de koers.”

Sport 24/7