2 °C Antwerpen, BE
woensdag 26 januari 2022
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 26 januari 2022

Stapte Mehdi Bayat op bij KBVB omwille van dossier Propere Handen?

Foto: Photo News

Heel wat mensen waren verrast nadat Mehdi Bayat plots opstapte als voorzitter van de KBVB. Bayat verklaarde in de media dat hij zich meer wou bezighouden met zijn club, Charleroi. De Karolingers beleefden een moeilijk seizoen.

Volgens een clubleider in Humo waren het de advocaten van de bond die hem gevraagd zouden hebben om te vertrekken. Het dossier Propere Handen zou in een afrondende fase zitten en men vreest dat er binnenkort namen zouden worden gelekt. Volgens een clubleider die anoniem wenst te blijven is de kans vrij groot dat Mehdi Bayat of Charleroi ertussen zit. “Naar ik hoor zouden er 57 clubs of personen – onder wie niet alleen makelaars, maar ook mensen bij clubs – naar de raadkamer doorverwezen worden voor vervolging. Slechts drie of vier clubs ontspringen de dans.”

Het Brussels parket meldt dat het dossier is afgerond, maar dat het nog bij de onderzoeksrechter zit. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de eindvordering omstreeks eind oktober opgesteld en weten we dan wie het parket naar de rechtbank wil verwijzen.

RTBF-journalisten Thierry Luthers en Patrick Remacle werkten tweeëneenhalf jaar aan een documentaire over deze zaak met centrale figuren Mehdi en Mogi Bayat. “#Investigation: Le milieu du terrain” is op woensdag 29 september 2021 om 20.20u te bekijken op La Une.

Sport 24/7