35 °C Antwerpen, BE
maandag 18 juli 2022
35 °C Antwerpen, BE
maandag 18 juli 2022

Vrijdag kan Wout van Aert record verbreken

Deze kans mag Wout van Aert niet laten liggen!

Foto: Photo News

Wout van Aert is al heel de Tour de France in het bezit van de groene trui en kan deze week het absolute record van Peter Sagan verbreken.

Sagan slaagde er in 2018 in om 477 punten in het klassement te verzamelen, ondertussen heeft Wout van Aert er al 378. Nog 100 punten te gaan en Wout van Aert is de nieuwe recordhouder.

Hoewel de renner uit Herentals beweert dat hij er niet mee bezig is, zou het te mooi zijn om deze toch wel unieke kans te grijpen en zijn naam mogelijk in de geschiedenisboeken van de Ronde van Frankrijk te krijgen.

Maar hoeveel punten zijn er voor die groene trui nog te verdienen?
Wel, dat zijn er in totaal nog 190 tijdens de zes resterende ritten. Dat moet mathematisch mogelijk zijn.

Wout van Aert heeft net zoals de andere renners ondertussen 15 ritten in zijn benen zitten en verzamelde dus 378 punten. Dat zijn er iets meer dan 23 per rit.
Stel dat van Aert dit gemiddelde kan aanhouden, dan zou hij zelfs 496 punten kunnen verzamelen en verbreekt hij het vier jaar oude record met 19 punten.

In theorie kan Wout van Aert aanstaande vrijdag al de nieuwe recordhouder worden. Dinsdag vallen er 30, woensdag en donderdag telkens 20 en vrijdag 50 punten te verzamelen.
Tijdens de tijdrit van zaterdag nog eens 20 en tijdens de afsluitende rit in Parijs worden er nog eens 50 punten gereserveerd voor de winnaar.

Sport 24/7