5 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 april 2022
5 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 april 2022

Wordt ‘arrogantie’ van Remco Evenepoel problematisch?

“Zijn ploeg zou hem daar meer in kunnen begeleiden”

Foto: Photo News

Professioneel rijdt hij succesvolle koersen op het allerhoogste niveau. Maar volgens sommigen heeft Remco Evenepoel ook een arrogant kantje dat soms de bovenhand neemt. Daarover vertellen insiders uit zijn nabije kring meer in Dag Allemaal.

Zo ook Jos Vanderelst, de opstarter van de Remco Evenepoel-fanclub. Hij neemt het op voor de 22-jarige coureur. “Het gedrag dat Remco nu soms etaleert, zijn jeugdzondes. Hij is een jonge knaap die in een harde en aparte wereld moet opgroeien”, aldus Jos. “Natuurlijk maakt hij soms fouten, maar door zijn functie worden die uitvergroot. Zijn ploeg zou hem daar wat meer in kunnen begeleiden”, laat hij zich uit.

Of er ook een terugval is in het aantal supporters? “Nee,” gaat Jos daarover van start. “Wij hebben een stabiel aantal leden en onze bussen zitten nog steeds goed vol met fans. Bij andere clubs hoor ik ook geen kwalijke geluiden, dus Remco zal zijn fans wel behouden.”

Er is één plaats waar Remco minder populair is volgens Jos, en dat zijn de Kempen. “Dat is normaal, dat is Woutland natuurlijk”, grapt hij.

Sport 24/7