20 °C Antwerpen, BE
zondag 26 september 2021
20 °C Antwerpen, BE
zondag 26 september 2021

Wout Van Aert baalt van zilveren medaille

Foto: Peter De Smedt

Er valt Wout Van Aert weinig te verwijten. Hij heeft zich zondag volledig gesmeten om een gouden medaille te winnen op het WK Tijdrijden in Brugge. Maar het mocht niet zijn, titelverdediger Ganna was vijf seconden sneller op het traject van ruim 43 kilometer.

De teleurstelling bij Wout Van Aert was dan ook groot toen hij de tijd van Ganna zag. Goud of zilver, het is een wereld van verschil. Vooral omdat Wout Van Aert thuis al meer dan voldoende zilveren medailles heeft liggen. Het was namelijk al de vijfde keer dit jaar dat Wout Van Aert tweede eindigde. En geef toe, de eerste plaats staat hem zoveel mooier.

Bij Sporza vertelde Wout dat hij niet echt blij is met het resultaat, ook al heeft hij naar eigen zeggen een goede tijdrit gereden. “Ik ben geklopt door iemand die beter is”, gaat Van Aert verder.

De renner van Jumbo Visma zet nu alles op alles op de wegrit van aanstaande zondag. Samen met Remco Van Evenepoel – zondag goed voor brons op het WK Tijdrijden – hoopt hij België aan goud te helpen. “Ik heb superveel vertrouwen in de ploeg”, reageert Van Aert.

Sport 24/7