12 °C Antwerpen, BE
maandag 6 juni 2022
12 °C Antwerpen, BE
maandag 6 juni 2022

Wout van Aert: “Dat was een absurde doelstelling”

Wout van Aert: “Dat was een absurde doelstelling”

Foto: Peter De Smedt

In 2021 reed Wout van Aert een geweldige Tour de France. Hij scoorde er de hattrick, waar hij nog altijd bijzonder trots op is en hij hoopt dat dit het beeld is dat de mensen later van hem gaan onthouden.

“Ik vind dat iets moois. Het was van tevoren niet per se mijn ambitie, want het is een absurde doelstelling om in drie verschillende disciplines te winnen. De tijdrit was sowieso een doel, maar die etappe op de Ventoux was ook voor mij een grote verrassing”, blikt hij terug in Wielerrevue.

De Ventoux aankunnen is iets waar wielrenners toch altijd van dromen, maar wat bij veel wielrenners toch niet altijd lukt. Dat het van Aert lukte, daar was hij zelf verbaasd maar dolgelukkig mee.

“Het is de enige ritzege in de Tour geweest waarbij ik ’s ochtends niet opstond met het idee dat ik kon winnen. Bij al die andere zeges wist ik dat ik een goede kans maakte. Dat ik de Ventoux op deze manier bedwong kon ik zelf ook bijna niet geloven.”

Door dit jaar voor de groene trui te willen strijden kan hij zijn ploegmaat Roglie minder goed helpen dan anders. Maar gelukkig zijn er andere ploegmaats die zijn taak overnemen. “Primoz is gewoon de kopman voor het klassement. Samen met Jonas hebben zij zes man in steun waaronder ik. Maar ik ben niet degene die Primoz uit de wind moet houden in vlakke ritten. Dan zal ik proberen zoveel mogelijk punten te sprokkelen in de bergritten denk ik dat ik zowel punten kan scoren als onze kopmannen helpen.”

Sport 24/7