7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 19 maart 2022
7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 19 maart 2022

Wout van Aert doet het weer: Omloop Het Nieuwsblad binnen

De koers is terug, net zoals Wout van Aert!

Foto: Photo News

Wout van Aert heeft de start van het wielerseizoen niet gemist. Zaterdagnamiddag even over 16 uur reed hij in Ninove als eerste over de finish van de Omloop Het Nieuwsblad.

Op één minuut na 5 uur had Wout van Aert nodig om de 204,2 km lange rit tussen Gent en Ninove af te leggen. Nochtans leek het erop dat Tiesj Benoot als eerste de Muur van Geraardsbergen zou bedwingen, maar zijn plan mislukte. Een groep met achter zich het peloton haalde Benoot in, waarna Wout van Aert op de Bosberg de kans greep om de rest van de groep achter zich te laten. Dat deed hij op zijn gemakje, de achtervolgers hadden geen fut meer om het Wout van Aert nog moeilijk te maken. Zijn voorsprong groeide verder uit, de laatste 12 km reed Wout van Aert moederziel aan de kop.

Sonny Colbrelli won de spurt in de achtervolgende groep, gevolgd door Greg Van Avermaet, Oliver Naessen en Victor Campenaerts.

Omloop Het Nieuwsblad is de tweede overwinning van dit jaar voor Wout van Aert. Eerder dit jaar won hij het BK veldrijden bij de mannen. Wij zijn nu al benieuwd wanneer Wout van Aert zijn volgende overwinning binnen zal halen. Eén ding staat vast: Wout van Aert staat er en daar houden zijn concurrenten best rekening mee.

Sport 24/7