7 °C Antwerpen, BE
woensdag 30 maart 2022
7 °C Antwerpen, BE
woensdag 30 maart 2022

“Wout van Aert herschrijft wielerwetten”

“Wout van Aert herschrijft wielerwetten”

Foto: Photo News

Tiesj Benoot is nog maar sinds dit seizoen ploeggenoot van Wout van Aert, maar de twee kennen elkaar natuurlijk al langer van bij de nationale ploeg. Benoot noemt Wout een ‘beest op de fiets’…

“Wout is een beest op de fiets, een machine”, verduidelijkt Benoot in Humo. “Wat hij bergop presteert, heb ik iemand met zijn postuur nog nooit zien doen.” Al hoort Benoot wel de verhalen uit het verleden…

“Ik hoor wel de verhalen over Miguel Indurain, die ondanks zijn 80 kilo met de besten wedijverde bergop. Maar wat Wout doet, is uniek in het moderne wielrennen”, benadrukt Benoot in Humo.

“Een Tourrit winnen die twee keer over de Mont Ventoux gaat: indrukwekkend. Wout herschrijft de wielerwetten”, verduidelijkt Tiesj Benoot in Humo.

“Hij legt zich niet eens toe op het klimwerk, en toch is hij in staat om Parijs-Nice te winnen”, aldus Tiesj Benoot, die wel moet toegeven dat Wout van Aert momenteel niet de enige renner in het peloton is die wielerwetten herschrijft.

Als het gaat over Tadej Pogacar kan Benoot enkel beamen dat die nóg meer indruk maakt: “Dat is er nog één die de wielerwetten herschrijft”, lacht Benoot in Humo. “Ik vraag me af waar dat gaat eindigen.”

Sport 24/7