15 °C Antwerpen, BE
maandag 11 juli 2022
15 °C Antwerpen, BE
maandag 11 juli 2022

Wout van Aert krijgt fantastisch nieuws!

Dit geeft hem nog meer vertrouwen!

Foto: Photo News

Zondagavond na de negende rit werden de renners van de Ronde van Frankrijk één voor één getest. Ook Wout van Aert ontsnapte niet aan zijn ondertussen zoveelste coronatest en die is gelukkig negatief.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws tenminste, want de resultaten zijn officieel nog niet bekendgemaakt. Bij Lotto-Soudal, Intermarché Wanty-Gobert, Quick.Step Alpha-Vinyl, Alpecin-Deceuninck, Trek-Segafredo, AG2R, Team UAE en Jumbo Visma zou iedereen negatief getest zijn en zou de opluchting dan ook groot zijn.

Renners die zondagavond positief testten, liggen niet meteen uit de Tour de France. Eerst volgt er dan nog een PCR-test en aan de hand van dat resultaat moeten drie dokters beslissen wat er met de positief geteste renner moet gebeuren.

Uiteraard kan ook de ploeg zelf beslissen om in dat geval geen risico te lopen en een renner naar huis te sturen, dat gebeurde eerder ook al in de Ronde van Frankrijk.

Vandaag is het rustdag in de Ronde van Frankrijk, een ideaal moment voor de renners om op hun positieven te komen en wat meer contact met het thuisfront te hebben.

Sport 24/7