17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 juli 2022
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 juli 2022

Wout van Aert krijgt waarschuwing van ploeggenoot

Wout van Aert krijgt waarschuwing van ploeggenoot

Foto: Photo News

Woensdag staat de gevreesde kasseienrit naar Wallers op het programma in de Tour. Ideaal voor Wout van Aert om eindelijk dit begeerde ritoverwinning te pakken? Zo ziet het er spijtig genoeg niet naar uit… Ploeginstructies!

Wout van Aert zou dit jaar volop de strijd mogen aangaan voor de groene trui, maar nu lijkt hij toch opnieuw volop aan de bak te moeten voor zijn klassementskopmannen. Wat is er gebeurd?

Het was Jonas Vingegaard die in de Deense podcast Veloropa.dk  vertelde dat Wout tijdens de rit naar Wallers opnieuw aan de slag zou moeten als ‘super domestique’, schrijft Het Laatste Nieuws. Hommeles bij Jumbo-Visma?

Sportief leider Merijn Zeeman sust de gemoederen. Of toch een béétje. “Geel met Jonas en Primoz, groen met Wout.” Dat zijn de doelen voor de Nederlandse ploeg in deze Ronde van Frankrijk. Al voegt Zeeman er fijntjes nog iets aan toe…

“Morgen willen we als team excelleren. Dan rijdt iedereen voor iedereen.” Of dat betekent dat Wout van Aert zijn persoonlijke ambities aan de kant moet schuiven, wil Zeeman niet gezegd hebben.

“De koerssituatie zal beslissen wat er moet gebeuren. Dat is niet te voorspellen”, klinkt het bij Merijn Zeeman in Het Laatste Nieuws.

Sport 24/7