17 °C Antwerpen, BE
woensdag 22 september 2021
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 22 september 2021

Wout van Aert schept duidelijkheid over klassementsambities in de Tour

Foto: Photo News

Moet Wout van Aert ooit een klassement nastreven in de Tour? Als je een bergrit op de Ventoux kan winnen én in diezelfde Ronde van Frankrijk ook een tijdrit wint, moet je dan niet voluit voor de gele trui gaan?

In Humo onthult de wielrenner hoe hij zelf zijn ambities in een grote ronde ziet de komende jaren. En Wout van Aert is heel duidelijk: “Op het Tourklassement mikken, dat zit niet in mij. Het lijkt me het allermoeilijkste, en dan heb ik het nog niet over de Tour winnen”, vertelt Wout in Humo. Al wil hij de deur ook niet helemaal sluiten…

“Maar vijf jaar geleden had ik ook nooit gedacht dat ik voor de winst zou rijden in de Ronde van Vlaanderen. Ik was een veldrijder en ik dacht niet dat ik daartoe in staat was”, staat de wielrenner even stil bij hoe snel het allemaal gegaan is.

“Plots ging het snel en reed ik mee in de wegklassiekers. Toen vermoedde ik helemaal niet dat ik ooit aan de Tour zou deelnemen en al zeker niet dat ik met de beste jongens bergop zou rijden. Intussen heb ik zes ritten gewonnen in de Tour. Dus: ja, mijn ambitie kan veranderen”, geeft Wout van Aert toe in Humo. Al zal dat niet voor meteen zijn…

“Als ik denk dat ik alles heb bereikt wat ik wil bereiken en dat ik het bij wijze van spreken zonder risico kan proberen, dan zou ik er misschien voor gaan. Maar de volgende drie, vier jaar wil ik daar geen energie aan verspillen”, schept Wout van Aert duidelijkheid over zijn klassementsambities in de Tour de France.

Sport 24/7