13 °C Antwerpen, BE
dinsdag 29 maart 2022
13 °C Antwerpen, BE
dinsdag 29 maart 2022

Wout van Aert vliegt in friet en bier

Foto: Peter De Smedt

Zijn vijfde nationale titel is binnen: zondag heeft Wout van Aert het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke gewonnen. De concurrentie was een paar maten te klein voor de ijzersterke Wout van Aert. De renner uit Herentals kon al vrij snel een kloof maken en die werd groter en groter. De strijd om de eerste plaats was snel gestreden.

Laurens Sweeck kwam als tweede over de eindmeet en dat op ruim één minuut van van Aert. Quinten Herremans moest zich tevreden stelle met de bronzen medaille. Onder andere Eli Iserbyt verliet de wedstrijd vroegtijdig.

Voor Wout van Aert is deze titel de bekroning van dit seizoen. Hij won heel wat wedstrijden, alleen die van het WK laat hij links liggen, ook als dat WK in extremis nog naar Europa zou verhuizen.

Maandag trekt van Aert naar Spanje om er voor het wegseizoen te gaan trainen. Het seizoen in het veldrijden zit er voor hem definitief op. “Ik ga deze titel vieren met een goed pak frieten en een pintje. Ik blijf een Belg, hé. En de laatste weken ben ik er goed kunnen afblijven”, vertelde de crosser bij Sporza.

Sport 24/7