20 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juli 2023
20 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juli 2023

Zulte Waregem ontslaat Mbaye Leye

Foto: PhotoNews

Zulte Waregem heeft vanmorgen Mbaye Leye ontslagen. Hij wordt met het oog op de eerstvolgende wedstrijd tegen Standard vervangen door Frederik D’Hollander, die de ondersteuning krijgt van Davy de fauw.

Met nog 5 speeldagen te gaan wil Zulte Waregem alle zeilen bijzetten om een verlengd verblijf in 1A te bewerkstelligen.

“Standvastigheid en vastberadenheid zitten in het DNA van SV Zulte Waregem. Dat Leye dan toch wordt vervangen, heeft alles te maken met het feit dat de club elke kans op een verlengd verblijf in 1A wil grijpen. Tijdens de wintermercato kreeg het team een kwaliteitsinjectie met de komst van Ruud Vormer, Karol Fila en Christian Brüls. Het bestuur ondernam verschillende initiatieven die de groep tegelijk vertrouwen moesten geven én scherp krijgen. De spelers en de club stonden tot het laatste moment achter hun trainer die zich de voorbije maanden opnieuw liet zien als een echte clubman. Essevee bedankt Mbaye Leye en assistent Patrick Asselman voor hun enorme inzet die ze dag en nacht toonden. Maar de verwachte resultaten kwamen er niet.”, staat te lezen op essevee.be.

Essevee-iconen D’Hollander en de Fauw kennen het Belgisch voetbal door en door. Met hun komst en de terugkeer van enkele sterkhouders gelooft men bij Zulte Waregem duidelijk nog in het behoud.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7