14 °C Antwerpen, BE
maandag 30 september 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 30 september 2024

Prachtig gebaar Wout van Aert: “lang over nagedacht”

Prachtig gebaar Wout van Aert: “lang over nagedacht”

Foto: Photo News

“De albatros vliegt weer!” De ritzege van Wout van Aert werd gevierd met het prachtige zegebaar van onze landgenoot dat hij ook reeds uit zijn hoed toverde toen hij in de gele trui in 2022 in Calais een rit won in de Tour. Vanwaar dat unieke gebaar?

Na afloop bekende Wout van Aert dat hij er lang over had nagedacht en het sinds maandagochtend al door zijn hoofd spookte om opnieuw zijn iconische zegebaar boven te halen mocht er die dag een etappezege volgen. En Wout mocht inderdaad opnieuw ‘zijn vleugels spreiden’. Maar vanwaar kwam dat idee?

“Toen ik vanochtend dat rode pak aan het aantrekken was, werd mij gevraagd om ook rode sokken aan te doen. Maar ik zei dat ik dat erover vond”, vertelt Wout van Aert in Het Laatste Nieuws. Maar bij Visma-Lease a Bike probeerden ze Wout te overtuigen met beelden uit het verleden…

Bij de Nederlandse succesformatie waren ze er immers van overtuigd dat Wout gele kousen droeg bij zijn raid in Calais, terwijl Wout – terecht – meende dat het witte waren. Al werd daar wel het zaadje geplant…

“Vanaf dat moment moest ik terugdenken aan die dag en het heeft de hele dag in m’n hoofd gezeten”, verduidelijkt Wout van Aert in Het Laatste Nieuws waarom hij zijn iconische zegebaar nog eens boven haalde in de Vuelta.

De ritzege in de Vuelta mag dan wel niet zo’n bijzondere overwinning zijn als zijn etappezege in Calais die Wout nog altijd bestempeld als één van de mooiste overwinningen uit zijn carrière, maar met alles wat er dit seizoen reeds gebeurde indachtig ‘is dit toch wel een speciale dag’, verduidelijkt Wout van Aert. “Dit is een mooi moment.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7