19 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
19 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Michel Wuyts doet verrassende uitspraak over Van Aert: “wie durft dit nog beweren?”

Michel Wuyts
Foto: Photo News

Michel Wuyts heeft genoten van een prachtig voorjaar: “De Ronde van Vlaanderen was mooi, de Strade Bianche nog mooier”, schrijft de wielercommentator in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

“Heerlijk lange finale met zware jongens en iele pluimpjes. Van Aert en Van der Poel tegen Bernal en Pogacar, met Alaphilippe als hyperactieve dirigent”, looft Wuyts vooral het deelnemersveld van de Toscaanse klassieker.

“Klassiekerskoningen tegen Tourwinnaars, het is te lang een onbereikbare droom”, aldus Michel Wuyts die plotseling begint te dromen dat de hyperspecialisatie in het wielrennen achter ons ligt.

“Wie durft hardop beweren dat Pogacar de Ronde van Vlaanderen nooit wint? Wie grijnst ongelovig bij de bewering dat Van Aert kan winnen in Luik?” aldus Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws.

Volgens Michel Wuyts zou dat meteen betekenen dat de eendagsklassiekers eindelijk meer waardering zouden krijgen. En wie weet volgt er dan opnieuw een Wereldbeker met specifieke trui voor de leider in het klassement van een 12 à 15 uitgelezen eendagswedstrijden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7