16 °C Antwerpen, BE
woensdag 18 september 2024
16 °C Antwerpen, BE
woensdag 18 september 2024

Hoeveel verdiende Wout van Aert op de Olympische Spelen?

Hoeveel verdiende Wout van Aert op de Olympische Spelen?

Foto: PhotoNews

Hoeveel verdiende Wout van Aert aan zijn Olympische medaille? Uiteraard was Remco Evenepoel de grote slokop in Parijs, maar wat is een bronzen medaille waard in euro?

Uiteraard rij je de Olympische Spelen vooral voor de eer. Toch komt het BOIC via sponsor de Nationale Loterij ook met een mooi geldbedrag over de brug voor medaillewinnaars…

Zo levert een gouden medaille op de Olympische Spelen een premie op van 50.000 euro voor de betrokken atleet. Remco Evenepoel mocht zo 100.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening na goud in zowel de weg- als de tijdrit. Maar hoeveel leverde de bronzen plak van Wout van Aert op?

Een zilveren en bronzen medaille leveren respectievelijk 30.000 en 20.000 euro op via de premie van het BOIC. Wout van Aert ‘verdiende’ dus 20.000 euro aan de Olympische Spelen dankzij zijn bronzen medaille in de tijdrit. Al mogen we één iets niet vergeten…

Uiteraard moeten er op dat bedrag ook nog belastingen betaald worden – al geldt er voor de premies wel een fiscaal gunsttarief van 16,5% – en is het onduidelijk in hoeverre het bedrag verdeeld wordt onder de ploegmaats en staf, zoals gebruikelijk in het wielrennen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7