15 °C Antwerpen, BE
woensdag 18 september 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 18 september 2024

Waarom kreeg Wout van Aert infuus toegediend?

Waarom kreeg Wout van Aert infuus toegediend?

Foto: PhotoNews

Zorgen na de zware val van Wout van Aert in de Vuelta. Onze onfortuinlijke landgenoot dreigden even zelfs het bewustzijn te verliezen en moest zelfs een infuus krijgen toegediend. Wat was er aan de hand?

In het ziekenhuis van Herentals werden in essentie dezelfde vaststellingen gedaan als in Spanje, lezen we in Het Laatste Nieuws. Er werden gelukkig geen breuken vastgesteld en de wonde werd goed proper gemaakt. Toch was er bijkomende verzorging nodig…

In het ziekenhuis kreeg Wout van Aert bovendien intraveneuze antibiotica toegediend om de kans op een infectie zoveel als mogelijk te verkleinen, klonk het in een mededeling van Visma-Lease a Bike. Geruststellend klonk dat niet. Moesten we ons zorgen maken?

Wouts manager Jef van den Bosch kwam al snel met het verlossende nieuws dat er voorlopig geen sprake was van een infectie en dat ‘Wout in goeie handen vertoefde’. Waarom dan die intraveneuze antibiotica?

“Het is een grote, open wonde en daar kan vuil inkomen. De hoofdbekommernis is om dat te voorkomen”, verduidelijkte de manager van Wout van Aert bij Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7