14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 19 oktober 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 19 oktober 2024

Speculaties rond Wout van Aert: “dat zou wel eens goed kunnen”

Speculaties rond Wout van Aert: “dat zou wel eens goed kunnen”

Foto: PhotoNews

Michel Wuyts doet een opvallende voorspelling over het veldritseizoen van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Hoeveel crossen zal Wout betwisten?

“Volgens mij zal Wout een tiental veldritten afwerken”, klinkt het bij Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws. Aangezien onze landgenoot er vorig seizoen negen reed en twee seizoenen geleden veertien veldritten betwistte, lijkt dat geen ongegronde speculatie van Wuyts. Maar wat dan met ‘grote concurrent’ Mathieu van der Poel?

Michel Wuyts vermoedt dat de Nederlander zich wel eens tot twee crossen zou kunnen beperken en enkel met Benidorm en Hoogerheide in de benen naar het WK zou kunnen trekken. Is het dan wel realistisch om Van der Poel op het WK tot de favorieten te rekenen?

Mathieu van der Poel dingt naar zijn zevende regenboogtrui in het veld en zou dat dus volgens Michel Wuyts doen met amper twee crossen in de benen. Zdenek Stybar werd in 2014 wereldkampioen veldrijden met slechts zes veldritten in de benen, maar volgens Wuyts zal Mathieu van der Poel dus een nog beperkter schema afwerken… 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7