17 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 oktober 2024
17 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 oktober 2024

Aantal toeschouwers in Jupiler Pro League neemt toe

Foto: Photo News

Maar liefst 200.000 extra toeschouwers vonden vorig seizoen de weg naar de Jupiler Pro League. Het gemiddeld aantal bezoekers per wedstrijd bedroeg in het seizoen 2023-2024, 10.410.
“Daarmee zijn dit ongeveer de beste seizoenscijfers van de afgelopen tien jaar.”, zegt CEO Lorin Parys op proleague.be. Parys ziet dit als reactie op de aantrekkingskracht die onze voetbalcompetitie heeft, want ook de kijkcijfers op televisie zitten in de lift met een toename van 6 procent.

“Als je volledige seizoenen vergelijkt, zijn dit ongeveer de beste cijfers van de afgelopen tien jaar. We zien die stijging zowel bij jongeren als bij ouderen en iedereen daartussen. Dat is voor mij dan ook opnieuw het beste bewijs dat voetbal de maïzena van onze samenleving is. We brengen 6 op de 10 Belgen samen rond onze competities, dat doet niemand ons na.”

Men wil er alles aan doen om de cijfers nog op te krikken. Het veiligheidsaspect in de stadions wordt als één van de belangrijkste prioriteiten gezien. Ook met iedere club zal er individueel aan de slag worden gegaan om in kaart te brengen wie er nog niet in het stadion zit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7