13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

AA Gent de wanhoop nabij

AA Gent is er zaterdagavond niet in geslaagd om thuis te winnen tegen OH Leuven. Dat Leuven slaagde erin om in de laatste 5 minuten van de eerste helft via doelpunten van Kamal Sowah en Mathieu Maertens redelijk gerust naar de kleedkamers te gaan. De Buffalo’s gingen doelpuntenloos rusten en kregen meteen na de rust opnieuw een doelpunt van Sowah te verwerken: 0-3 op eigen veld.

AA Gent probeerde een vijfde nederlaag in de competitie te vermijden, maar slaagde daar amper in. Een penalty wegens een bal tegen de arm van Ramaekers werd door Niklas Dorsch verzilverd. De hoop bij AA Gent groeide, zeker nadat er drie minuten later weer een penalty werd toegekend wegens een tackle op de rand van het strafschopgebied. Tim Kleindienst zorgde voor de 2-3 en dat was meteen ook de eindstand.

AA Gent bakt er dit seizoen niet veel van. Voorlopig staat 14e in de voorlopige rangschikking en dat met amper 6 punten uit 7 wedstrijden. Niet verwonderlijk dat de supporters na de wedstrijd samentroepten en Michel Lowagie de gemoederen moest gaan bedaren.