21 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
21 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Ajax speelt Nederlandse bekerfinale na gitzwarte avond

AMSTERDAM, NETHERLANDS - APRIL 25: Davy Klaassen of Ajax during the Dutch Eredivisie match between Ajax and AZ at Johan Cruijff Arena on April 25, 2021 in Amsterdam, Netherlands (Photo by Gerrit van Keulen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Vanavond won Ajax met 1-2 op het veld van Feyenoord en plaatste zich zo voor de bekerfinale, die op 30 april wordt gespeeld op het veld van Feyenoord. PSV is dan de opponent. De Eindhovenaren versloegen gisterenavond amateurclub Spakenburg, ook al met 1-2.

Na amper 21 seconden werd Feyenoord-Ajax een eerste keer stilgelegd. Omwille van het vele vuurwerk en de bijhorende rookontwikkeling was de zichtbaarheid niet meer optimaal. Na enkele minuten kon men de wedstrijd hervatten. Op het veld was het een eerder lauwe eerste helft waarbij men ging rusten met 1-1 na doelpunten van Tadic voor Ajax en Gimenez voor Feyenoord. Het vuur was er wel in de tweede helft. Na een opstootje binnen het eerste kwartier, werd het ook erg onrustig in de tribune. Ondertussen stond het al 1-2 voor Ajax na een doelpunt van Klaassen. Diezelfde Davy Klaassen werd vanuit het publiek geraakt door een aansteker en hield er een stevig bebloed hoofd aan over. Iedereen ging toen naar binnen. Na een lang oponthoud werd er weer gevoetbald, maar aan de stand veranderde er niets meer.

Het werd uiteindelijk een gitzwarte Rotterdamse avond die nog een flinke staart zal krijgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7