14 °C Antwerpen, BE
zondag 28 april 2024

Anderlecht sleept gelijkspel uit de brand bij KV Oostende

Het zal er lange tijd niet goed uit voor Anderlecht. Op verplaatsing tegen KV Oostende stond Anderlecht na 11 minuten 1-0 achter. Een doelpunt van Robbie D’Haese was het gevolg van een zwakke start van de Brusselaars.

Een penalty wegens een bal tegen de arm van Kana gaf Oostende de kans om de 2-0 op het bord te toveren. Makhtar Gueye trapte de bal in de netten. Anderlecht liet het hoofd niet hangen en ging meteen op zoek naar de 2-1 en die mag op naam van Adrien Trebel genoteerd worden.

Al vroeg in de tweede helft slaagde Percy Tau erin om er 2-2 van te maken. Anderlecht geloofde er sterk in om de drie punten mee naar huis te nemen, maar niemand slaagde erin om nog te scoren. Anderlecht was na de rust de sterkste ploeg op het veld, maar zonder doelpunt kom je geen stap vooruit.

Anderlecht dus met één punt huiswaarts, maar toch met twee doelpunten op verplaatsing. Zonder de penalty had deze wedstrijd er mogelijk heel anders uit gezien.