13 °C Antwerpen, BE
donderdag 2 mei 2024

Antwerp en de Champions League lijkt geen goed huwelijk te zijn

Ook na speeldag 3 in de Champions League blijft Antwerp nog op 0 punten staan. Na de verwachte afstraffing in Barcelona en de weggegeven wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, was het nu FC Porto dat in de tweede helft de Great Old overrompelde.

Toch speelde Antwerp een goede eerste helft tegen de Portugezen, met een 1-0 als ruststand na een fraai doelpunt van Alhassan Yusuf. Na de rust werd het dan uiteindelijk nog 1-4.

“Het vergt superveel aanpassingstijd om op dat niveau te geraken.”, zei coach Mark van Bommel na de wedstrijd. “Als ik nog één positief punt mag aanhalen: de fans waren zeker wel op Champions League-niveau.”

Antwerp likt opnieuw zijn Europese wonden en trekt op speeldag 4 naar Porto, waar het wellicht weer een hete avond wordt.