16 °C Antwerpen, BE
zaterdag 27 april 2024

Bayern München klopt Olympique Lyon

Twee vroege doelpunten van Serge Gnabry zorgden ervoor dat Bayern München al snel een voordeel had om de 90 minuten durende halve finale van de Champions League te spelen. Thuisploeg Lyon liet kans na kans liggen en dat zorgde ervoor dat de Duitse ploeg al snel druk ging uitoefenen. Bayern München toonde al snel dat ze hun favorietenrol zouden waarmaken.

Toch was de eerste échte kans voor Lyon, amper na vijf minuten had de thuisploeg een kans van jewelste, maar Depay werkte slordig af. Rond het eerste kwartier zorgde Serge Gnabry voor het openingsdoelpunt en dat zou hij 15 minuten later nog eens overdoen, zijn negende doelpunt in de Champions League dit seizoen.

In de tweede helft werd een doelpunt van Coutinho afgekeurd, maar uiteindelijk zou Robert Lewandowski net voor affluiten de eindstand op 0-3 te brengen.

Bayern München naar de finale van de Champions League, nu zondag nemen zij het tegen Paris Saint-Germain op.