7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 26 april 2024

Club Brugge wordt afgestraft door STVV, dat historische zege boekt

Club Brugge werd vanavond in de Croky Cup in eigen huis afgestraft door een efficiënt STVV. Het werd 1-4! Nochtans begon de thuisploeg nog goed aan de wedstrijd. Het was WK-ganger Noa Lang die Blauw-Zwart in minuut 17 op voorsprong bracht. Vanuit het niets en na een zeldzame blunder van Simon Mignolet bracht Brüls de bordjes weer in evenwicht. Na rust gleed Hans Vanaken uit en kon STVV zo de tegenaanval inzetten die leidde tot een 1-2-voorsprong via een afgeweken schot van Gianni Bruno. Daarna maakten de bezoekers er zelfs nog 1-3 en 1-4 van via Hayashi en opnieuw Bruno. Het thuispubliek floot daarna de eigen spelers uit. Club Brugge zal op tweede kerstdag de rug moeten rechten tegen OH Leuven om niet helemaal in crisis te worden gestort.

Voor STVV is dit meer dan een kwalificatie voor de kwartfinales. Het is zelfs een historische overwinning voor de Kanaries die in hun bijna honderdjarig bestaan nooit eerder konden winnen op het veld van Club Brugge.

KRC Genk-Anderlecht 1-0 nv

De kwartfinales komen er al snel aan voor STVV. Op 10, 11 en 12 januari worden deze wedstrijden namelijk afgewerkt. Morgen, donderdag vindt de loting hiervan plaats.