6 °C Antwerpen, BE
woensdag 4 mei 2022
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 4 mei 2022

Dit zal Wout van Aert altijd doen tijdens een interview

“Wout is een rustige kerel en weegt zijn woorden perfect af voor hij ze uitspreekt.”

Foto: Photo News

Dat we in België gezegd zijn met heel wat wielertalent, dat zal niemand ontkennen. De Vlaamse cultuur omarmt de sport en profs krijgen van jonge leeftijd al de nodige begeleiding mee. Met Remco Evenepoel en Wout van Aert kunnen we genieten van alweer een fenomenale generatie toprenners.

Maar al dat bejubel heeft ook een invloed op de karakters van de renners. Zo wordt Evenepoel door sommigen ‘arrogant’ genoemd. Zijn ontdekker en eerste trainer Fred Vandervennet reageert daarop in Dag Allemaal.

“Zijn gedrag verrast me allerminst, want zo is Remco nu eenmaal. Als voetballer was hij ook zo: een leider op het veld, een prater”, gaat Vandervennet van start. “Oké, toegegeven, hij had zijn handen op zijn stuur moeten houden. Maar dat is eigenlijk niets abnormaals. In een massasprint gebeurt dat ook geregeld. En ik geef hem gelijk: die andere renner had daar niets te zoeken.”

Wout van Aert is op dat vlak iets bedeesder volgens Fred. De Kempenaar heeft volgens hem een beentje voor als het op pr aankomt. “Wout is een rustige kerel en weegt zijn woorden perfect af voor hij ze uitspreekt. Dat is bij Remco anders. Maar arrogant? Nee, ik vind van niet”, aldus een besluitvolle Vandervennet.

Sport 24/7