8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Geen Belgisch voetbal meer op zondag om 21 uur

Foto: Photo News

Het supportersprotest is duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Vanaf 3 februari 2023 zal er in België namelijk niet meer worden gevoetbal op zondagavond om 21 uur. De Pro League laat weten dat dat wedstrijdslot vanaf speeldag 24 door een aftrap op zondagavond om 19.15u of 19.30u wordt vervangen.

Lorin Parys, CEO van de Pro League: “De voorbije maanden zijn we in dialoog gegaan met onze fans. We zaten onder meer rond de tafel met de supportersfederatie Belgian Supporters, de SLO’s, verschillende supportersafgevaardigden, de kalendermanager, onze clubs en Eleven Sports. Samen hebben we afgesproken dat we de fans in het stadion en thuis beter konden laten genieten van onze competitie door het zondagavondslot te vervroegen. Ik vind het belangrijk dat we naar onze fans blijven luisteren, daarom hebben we ook beslist om een permanente dialoog met onze supporters te organiseren.” 

Bovendien is ook Eddy Janssis als voorzitter van de Belgian Supporters een tevreden man op proleague.be.

Tot slot reageerde ook COO Jan Mosselmans van rechtenhouder Eleven Sports nog: “Met het versterken van de fanbeleving als centraal doel, zullen we ons als rechtenhouder steeds constructief opstellen in de debatten. We zijn dan ook tevreden dat we met de supportersfederatie, de Pro League en de kalendermanager, samen tot deze oplossing zijn gekomen.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7