2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Genk wordt niks in de weg gelegd door STVV en verzekert zich van deelname aan PO I

De eerste twintig minuten eiste Genk het meeste balbezit op, maar de defensie van de bezoekers gaf geen krimp. Na een zeldzaam foutje achteraan bij de kanaries legde Bongonda de 1-0 binnen. Daarna had de thuisploeg het gemakkelijk en zette STVV zijn voet totaal niet meer. Het leverde via Heynen een snelle 2-0 op. Voor de rust werd het nog 3-0 via Thorstvedt. Na een onnodige duwfout van Cuesta, mocht STVV een strafschop trappen. Suzuki trapte die naar het beeld van STVV, veel te slap in. Vandevoordt keerde eenvoudigweg met de voeten.

De tweede helft was bijna een maat voor niets. Op het moment dat Genk nog eens versnelde, kon topschutter Onuachu de 4-0 in doel trappen. Genk kreeg nog kansen op de 5-0, maar die kwam er uiteindelijk niet meer.

Peter Maes zei in een reactie bij Eleven Sports dat bij zijn spelers de opluchting naar de redding groter was, dan de wil om de derby te willen winnen. “We hebben gefaald als team en niet als individu en ik was aan de rust beschaamd voor onze prestatie”, zei de coach van de bezoekers.