14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 17 juni 2024

Hanne Verbruggen verkoopt taartjes voor een Olympische topprestatie

Foto: Photo News

Marathonloopster Hanne Verbruggen plaatste zich zopas in de marathon van Sevilla met een schitterende tijd voor de Olympische spelen van 2024 in Parijs. Hoe moeilijk het is zonder sportstatuur voor de atlete, lerares in het ‘echte leven’, lezen we in Het Laatste Nieuws.

“Hoe vaak mijn wekker ’s ochtends al om 5 uur is afgelopen om toch maar te kunnen lopen. Ik neem zelfs geregeld loopbaanonderbreking om voldoende te kunnen rusten én overdag op normale uren te trainen.”

Het budget dat ze krijgt van de Vlaamse Atletiekliga is heel beperkt. Genoeg voor amper twee buitenlandse stages, zo zuinig mogelijk, verklapt de atlete gelaten.

En dat zorgt voor een voortdurende strijd met haar enorme ambitie voor de Spelen in Parijs. Parijs is vlak bij de deur en Hanne verwacht er dus veel supporters. Alleen … er zijn extra trainingsstages nodig, en die kosten veel geld.

Daarom verkoopt Hanne taartjes. Ze hoopt stiekem 2000 matten-, rijst- of confituurtaartjes te verkopen. En de start is veelbelovend. “Ik moest al een speciaal Excel-bestand aanmaken om het overzicht te kunnen bewaren. Ik heb zelfs al vrijde giften gekregen van onbekenden. Zo hartverwarmend”, glundert de Atlete trots in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7