19 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
19 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Hoeveel verdient Wout van Aert?

Hoeveel verdient Wout van Aert?

Foto: PhotoNews

Wielrennen is niet de sport waar het grootste geld te verdienen valt, maar dat betekent evenmin dat de toppers onderbetaald zijn. Integendeel, er bestaat net een enorm verschil tussen wat de absolute top verdient en de rest van het peloton. Hoeveel verdient Wout van Aert?

Volgens Het Laatste Nieuws is Tadej Pogacar de best betaalde wielrenner. En dat valt niet te verbazen als je naar zijn palmares en inzetbaarheid kijkt. Pogacar zou om en bij de zes miljoen euro per jaar verdienen. Waar plaatsen we Wout van Aert op het lijstje van best verdienende wielrenners?

Opvallend is dat Tom Pidcock de tweede best betaalde renner is in de lijst. Vooral zijn inzetbaarheid op de weg, de cross én de mountainbike zorgen voor zijn loon van zowat vier miljoen euro. Wout van Aert haalt verrassend genoeg slechts nipt de top 10.

In het lijstje van grootverdieners dat Het Laatste Nieuws overneemt van La Gazzetta dello Sport en TotalVelo prijkt Wout van Aert op een achtste stek met een loon van zowat 2 miljoen euro bij Visma-Lease a Bike. En dan valt nog iets op…

Opvallend is dat ook Remco Evenepoel datzelfde bedrag van twee miljoen euro verdient, net zoals Wouts grote concurrent Mathieu van der Poel. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7