7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Is dit dé topfavoriet in de Giro?

Foto: Photo News

Vandaag gaat de Giro d’Italia van start, zónder onze eigen blikvanger Remco Evenepoel, maar ondanks de herschikte kalender toch nog met een mooi deelnemersveld. Eén naam springt er bovenuit als topfavoriet: Geraint Thomas van het sterke blok Ineos. Sinds hij vernam dat hij niet naar de Tour mocht, heeft de Tour-winnaar van 2018 zich herpakt en alles op de roze trui gezet.

Misschien is de grootste uitdager voor Thomas wel een noorderbuur. Steven Kruijswijk moet voor Team Jumbo-Visma doen waar de Tour-ploeg nét niet in slaagde: de eindwinst in een grote ronde binnenhalen.

Andere outsiders zijn Vincenzo Nibali, Simon Yates en Jakob Fuglsang. Vooral de haai van Messina kan verrassen. Nibali heeft alle drie de grote rondes al op zijn naam geschreven en is erop gebrand een derde Giro aan dat palmares toe te voegen.

Er wordt soms wat smalend gedaan over het deelnemersveld van deze Giro die bovendien overlapt met de klimklassiekers, maar de Giro-karavaan telt met Thomas en Nibali twee voormalige Tour-winnaars in haar rangen, en dat is er één meer dan aan de start van de voorbije Ronde van Frankrijk waar enkel Egan Bernal al de Tour had gewonnen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7