16 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Kevin De Bruyne zondag aanwezig op eigen KDB Cup in Drongen

Foto: KDBCup

Hij komt! Tussen de trainingen met de Rode Duivels door maakt Kevin De Bruyne komende zondag tijd om langs te komen op de 7de editie van de KDB Cup in Drongen. De KDB Cup, genoemd naar de middenvelder van Manchester City, is een internationaal jeugdtornooi voor jonge voetbaltoppers (U15). Dé plaats bij uitstek dus om de voetbalsterren van morgen te ontmoeten. Als Drongenaar en ex-speler van KVE Drongen, kijkt De Bruyne elk jaar erg uit naar het voetbalfeest: “Jongens die ik voor het eerst in Drongen zag spelen, kom ik nu tegen in de grootste stadions van Europa”. Alle fans – de KDB Cup trok de afgelopen jaren bij de 10.000 bezoekers – ontmoeten en handtekeningen uitdelen is niet mogelijk. Daarom krijgt elke -16-jarige bij het binnenkomen een enveloppe met daarin een handtekening van De Bruyne. Op zondag zitten daar 100 enveloppes tussen waarin zich een ‘golden ticket’ bevindt. Daarmee krijgen de gelukkigen, vergezeld van maximum twee andere vrienden, de kans om met Kevin op de foto te gaan.

Twaalf ploegen nemen het komende zaterdag en zondag tegen mekaar op, waarvan vier Belgische: Racing Genk, Club Brugge, Anderlecht en AA Gent. De acht buitenlandse U15-elftallen vertegenwoordigen de grootste clubs ter wereld: FC Barcelona (Spanje), SE Palmeiras (Brazilië), Manchester City FC (Verenigd Koninkrijk), Chelsea FC (Verenigd Koninkrijk), PSV Eindhoven (Nederland), RB Leipzig (Duitsland) en voor de eerste keer ook Manchester United (Verenigd Koninkrijk) en Rangers FC (Schotland/de ploeg waar Philippe Clement hoofdcoach is). In totaal zullen er 225 jeugdspelers actief zijn in het weekend van 1 en 2 juni.

Naast topvoetbal, is de KDB Cup ook uitgegroeid tot een geanimeerd topevenement voor alle leeftijden. Naast handtekeningen verzamelen van de voetbalsterren van morgen, kunnen kinderen zich amuseren op een 3000 m² groot ‘Funterrein’ met springkastelen, spelconsoles, gigantische dartsborden en nog veel meer. Voor een hapje en een drankje kunnen de bezoekers terecht aan tal van foodtrucks. Wie kans wil maken op gesigneerde shirts van Kevin De Bruyne en gesigneerde shirts van de eerste elftallen van de deelnemende teams, moet zeker meedoen met de tombola-actie.

Praktische info:
Datum: 1 en 2 juni 2024
Tijd: ​ ​ vanaf 09:30 op zaterdag en vanaf 09:00 op zondag. Finale match gepland op zondag om 16:00.
Tickets via www.kdbcup.be/tickets
Dagticket : 12 € ​ (-16 gratis)
Weekendticket : 20 €
VIP-dagticket : 155 € (incl. btw) – Onder 16 jaar : 70 €
Locatie: Campus Keiskant – Sint-Gerolfstraat 16 – 9031 Drongen – België
Cashless event

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Sport247.be

Sport 24/7